חדשות

"היעד שלנו: לא רק לטפל במחלות האימונולוגיות אלא גם למנוע אותן כליל״

בכירים ממטה AbbVie בשיקגו ביקרו בישראל וחשפו את אסטרטגיית המחקר וקו הפיתוח העתידי של החברה בתחום האימונולוגיה

בכירי AbbVie באירוע בתל אביב. צילום: רמי חכם

קו פיתוח המוצרים העתידי (Pipeline) באימונולוגיה של חברת AbbVie נחשף בשבוע שעבר בתל אביב באירוע חגיגי בפני הקהילה המקצועית בישראל. האירוע נערך בברכת האיגודים המקצועיים בתחום: האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה, האיגוד הישראלי לראומטולוגיה והאיגוד הישראלי למחלות עור ומין ובהשתתפות רופאים בכירים בהתמחויות אלו. בנוסף נכחו באירוע בכירים ממשרד הבריאות וקופות החולים, קרנות הון סיכון, אנשי אקדמיה וחוקרים.

באירוע, תחת הכותרת Unlocking The Future Of Immunology, הציגו סגני הנשיא הבכירים ביותר בתחום האימונולוגיה ממטה AbbVie בשיקגו את תכניות וחזון החברה בתחום.

ד"ר ליסה אולסון, מנהלת גלובלית בחברה לתחום המחקר והגילוי של מולקולות וטכנולוגיות חדשות באימונולוגיה, ד"ר מארק הונקזרנקו, המנהל הגלובלי בחברה לפיתוח קליני באימונולוגיה, וד"ר איזידרו וילנואווה, המנהל הרפואי הגלובלי של החברה לתחום האימונולוגיה, ביקרו השבוע בישראל כחלק ממשלחת שהגיע לארץ כדי להכיר לעומק את סביבת המחקר והפיתוח הרפואי המקומית וכדי להיחשף לטכנולוגיות מקומיות בתחום האימונולוגי.

את האירוע פתח ד"ר רענן כהן, המנהל הרפואי של החברה בארץ, שמסר כי "הביקור משקף את החשיבות הרבה ש-AbbVie רואה בשיתוף פעולה אקדמי, מדעי וקליני עם המרכזים הרפואיים והמומחים בישראל ואת העובדה שלישראל את יש כל המרכיבים הנחוצים להיות מדינה מובילה בתחום האימונולוגי".

ד"ר אולסון הציגה את חזון החברה באימונולוגיה: "כדי להבין טוב יותר את המחלות האימונולוגיות, חשוב לחקור את מנגנוני הפעולה שלהן. אנו עושים זאת על ידי בניית שיתופי פעולה גלובליים בתחום המחקר והפיתוח עם רופאים, חברות ומוסדות אקדמיים, חלקם בין השאר כאן, בישראל. אם נוכל להבין טוב יותר את המחלות", ציינה אולסון, "נוכל לייצר טכנולוגיות טובות יותר ומדויקות יותר וכל זאת כדי להגדיר מחדש את הסטנדרט הטיפולי במחלות אלו ולהביא פתרונות טובים יותר לחולים".

ד"ר אולסון הציגה מחקרים בשלבים שונים שעורכת החברה, השקעות עתידיות במחקר וכן בהבנת מנגנוני הפעולה השונים במערכת החיסון שיש להם קורלציה עם המחלות האימונולוגיות. בין היתר, כבר עתה נמצאות לא פחות משבע אינדיקציות בשלבים מתקדמים בתחומים ראומטולוגיה, גסטרו ודרמטולוגיה וקיימות אינדיקציות רבות נוספות בשלבי פיתוח שונים. לדבריה, תכנית ההתרחבות העתידית שמתכננת החברה כוללת את המחלות אטופיק דרמטיטיס, סקלרודרמה, לופוס, ויטליגו ופיברוזיס.

"בילינו נהדר כאן בישראל, וקיבלנו הזדמנות להכיר את הארץ, ובעיקר את המוחות המבריקים שיש כאן בתחום המחקר הקליני האימונולוגי", ציין ד"ר הונקזרנקו בסקירתו את הפיתוח הקליני שבו עוסקת החברה. "יש לנו כרגע תשע תרופות שונות בפיתוח, 11 מחלות שנחקרות ולא פחות מ-144 מחקרים פעילים עם קו פיתוח מוצרים (Pipeline) מגוון ומאוזן, בראשו יומירה (Humira) עם 15 אינדיקציות רשומות ושתי תרופות שנמצאות בהליכי רישום ב-FDA (מעכב JAK, ונוגדן כנגד IL23)", אמר.

ד"ר הונקזרנקו הוסיף ותיאר את המעבר שמתכננת AbbVie מחברה עם תרופה אחת ויחידה בתחום האימונולוגי – יומירה, לחברה עם מגוון רב של תרופות ומנגנוני פעולה שונים ולמעמד של מובילות עולמית באימונולוגיה, תוך הצבת יעד מחייב של העלאת הסטנדרט הטיפולי: "היעד העתידי של החברה הוא לא רק לטפל במחלות טוב יותר ממה שנעשה היום אלא להבין טוב יותר את מנגנון התפתחות המחלות תוך ניסיון למנוע אותן כליל".

ד"ר איזידרו וילנואווה חשף מה עומד מאחורי המוצרים החדשים באימונולוגיה שהחברה עתידה להשיק בקרוב: "המטרות שלנו הן לעשות מחקר בשלבים שונים ובטווחים שונים, לפרסם ולהחליף מידע, לבנות תכניות לשיפור איכות הטיפול ולייצר שיתופי פעולה עם חוקרים ורופאים ברחבי העולם. כל זאת כדי לקדם את סטנדרט הטיפול במחלות האימונולוגיות.

"אנו שואפים", ציין ד"ר וילנואווה, "לשפר את אפשרויות הטיפול בחולים על ידי התאמה אישית ואופטימלית של המוצרים, כך שיסייעו לחולים באופן הטוב ביותר", הוסיף. "אנחנו ב-AbbVie, כולל השותפים שלנו בעולם,  נבנה יחד את העתיד של אימונולוגיה", קבע.

שלושת הבכירים השתתפו בהמשך הערב בפאנל יחד עם ד"ר טל גיטרמן-גלם, המנהלת הרפואית של תחום האימונולוגיה ב-AbbVie ישראל, במהלכו נשאלו שאלות מהקהל לגבי המחקרים הקיימים והעבודות שבפיתוח וכן על התכניות של החברה בתחום. ד"ר גיטרמן אמרה כי "יש לביקור זה משמעות רבה בתרומתו לקידום מחקרים קליניים בישראל ולחשיפת טכנולוגיות ישראליות ואפשרויות שת"פ והשקעה בפני חברי ההנהלה הבכירה של החברה בתחום זה".

את הערב חתמה פרופ' ורדה שליו, מנהלת מכון המחקר של קופת חולים מכבי, שעורכת בימים אלה פרויקטים מחקריים משותפים רבים עם AbbVie  בתחום הביג דאטה. "יש יותר מדי מידע וחייבים לנתח אותו. המטרה של קופת חולים מכבי היא להוביל בתחום של ביג דאטה כדי לשפר את חיי החולים", ציינה פרופ' שליו. "במכון המחקר אצלנו יש מחלקה שלמה של חוקרים אפידמיולוגים, מתמטיקאים ומנתחים שעורכים אנליזות על המחקרים השונים", הוסיפה.

נושאים קשורים:  Abbvie,  אימונולוגיה,  ד"ר רענן כהן,  ד"ר טל גיטרמן-גלם,  מחלות אימונולוגיות,  חדשות,  יומירה
תגובות
אנונימי/ת
14.01.2019, 14:44

היה ערב מאד מעניין, מצפה עתיד מרתק לתחום

אנונימי/ת
15.01.2019, 13:08

לא ראיתי שום דבר חדש בכתבה. יפה מצידם שהם רוצים להבין את מנגנון ההתפתחות של סקלרודרמה