פניצילין

מחקר: בירור מעבדתי מעלה כי 90% מדיווחי האלרגיה לפניצילין אינם נכונים

מחקר קובע, כי בחינה יזומה של תיעוד אלרגיה לפניצילין על סמך הרשומה הרפואית הינו כלי יעיל לצמצום שכיחות המטופלים שדיווחו על אלרגיה לפניצילין; לפי הנתונים, בעזרת בדיקות אלו ניתן לצמצם משמעותית את השימוש המיותר באנטיביוטיקות חלופיות

28.11.2016, 10:29
אנטיביוטיקה (צילום: אילוסטרציה)
אנטיביוטיקה (צילום: אילוסטרציה)

למרות ש-90% מאלו המדווחים על היסטוריה של תגובה אלרגית לפניצילין אינם סובלים למעשה מאלרגיה, בדיקות מעבדה להוכחת קיום אלרגיה לפניצילין אינן מבוצעות באופן שגרתי.

מחקר חדש, שהוצג בפגישה המדעית השנתית של הקולג' האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה (2016 Annual Scientific Meeting of the American College of Allergy, Asthma, and Immunology), בחן את התועלת מבירור מעבדתי יזום של דיווחי אלרגיה מפניצילין בשיפור בחירת האנטיביוטיקה על ידי המטפלים בבית חולים אקדמי גדול.

על סמך רשומות רפואיות ממוחשבות אותרו 252 חולים עם היסטוריה של אלרגיה לפניצילין. הבירור כלל סקירת תרופות המטופל על ידי רוקח קליני ואלרגולוג, בנוסף לביצוע בדיקת סקר לאלרגיה לפניצילין, תבחין עור ותגר.

במקרים בהם הבדיקות נמצאו שליליות, הוסרה רשומת האלרגיה לפניצילין מתיק המטופל והוא הודרך לגבי הצורך בבחירת האנטיביוטיקה בהמשך, במקביל ליידוע הרופאים על התוצאות.

מבין 252 המטופלים שנסקרו, ב-90% הופרך תיעוד האלרגיה לפניצילין (88.5% על סמך בדיקות המעבדה, 2% על סמך נטילת פניצילין בעבר ללא תגובה), ובעקבות כך החלו 34% מהם ליטול פנצילין או צפלוספורין. בנוסף, צומצם השימוש באנטיביוטיקות חלופיות, כולל vancomycin (הפחתה של 34%), clindamycinי(61%), aztreonamי(68%), carbapenemי(50%) ו-fluroquinoloneי(36%). בסך הכל נחסכו 504 ימי אשפוז ו-648 ימי טיפול במרפאות חוץ תחת האנטיביוטיקות החלופיות.

רק 2% (5) מהנבדקים נמצאו אלרגיים בבדיקות המעבדה (4 בתבחיני עור ונבדק אחד במבחן תגר) ו-7.5% לא השלימו את הבירור.

לסיכום קובעים החוקרים, כי בחינה יזומה של תיעוד אלרגיה לפניצילין על סמך הרשומה הרפואית הינו כלי יעיל לצמצום שכיחות המטופלים שדיווחו על אלרגיה לפניצילין.

מקור:
Chen, J. Effects of Proactive Penicillin Allergy Testing on Inpatient Antibiotic Utilization. 2016 Annual Scientific Meeting of the American College of Allergy, Asthma, and Immunology. Abstract P026.

נושאים קשורים:  פניצילין,  אלרגיה,  אנטיביוטיקה,  מחקרים
תגובות
אנונימי/ת
29.11.2016, 09:00

לכבוד עורך האתר: חשוב לשמור על מקומם של הרופאים בבלוגים ולא לתת פרסום למגזרים אחרים. אין בעיה שיפרסמו ב"דעות" או "חדשות" באתרנו . לא לשכוח שזה קודם אתר של ההסתדרות הרפואית ואנחנו הרופאים משלמים עליו

אנונימי/ת
29.11.2016, 12:36

הקולגה שלנו צודק. הבלוגים רק לרופאים

אנונימי/ת
29.12.2016, 18:52

99 אחוז מדיווחי מטופלים על אלרגיה לאדרנלין הם כנראה שגויים ונובעים מרשלנות רופאי שינים בהזרקת אילחוש מקומי ודיווח שקר למטופל כאשר מופיעות הפרעות בקצב הלב....